08.10.21

Пам'ять буремних літ

    Нещодавно з нагоди 78 - х роковин визволення Диканщини від німецько - фашистських загарбників для учнів 8 - их класів ОЗ Диканської ЗОШ І - ІІІ ступеня був проведений провідним бібліотекарем читального залу Диканської публічної бібліотеки С.Тютюнник урок пам'яті "Пам'ять буремних літ".

   78 років... Відтинок часу, за який змінилося, як мінімум, три покоління. Все менше і менше серед нас тих, хто безпосередньо брав участь у Другій Світовій війні 1941 - 1945 років. Тих, хто зламав хребет фашистському звіру та ціною власного життя і здоров'я відстояв незалежність Вітчизни.

   На заході бібліотекар розповіла учням про трагічні роки окупації гітлерівцями селища. Про людей, які не шкодували власного життя, рятували військовополонених і переховували радянських воїнів, слухали радіо і росплвсюджували інформацію про становище на фронтах, допомагали розвідникам та партизанам. Про людей, які робили все, аби наблизити час визволення рідної землі від загарбників.

   Учні активно відповідали на питання вікторини "Чи знаєте ви наш рідний край?" та переглянули відеоролик "Визволення полтавщини".






Немає коментарів:

Дописати коментар