20.09.22

Королю жахів Стівену Кінгу - 75

 


  Одному з найвідоміших письменників світу, визнаному Королю жахів, американському письменнику Стівену Кінгу виповнюється 75. 

   Стівенг Кінг - автор понад 200 оповідань і романів, більше 50 з них - всесвітні бестселери. Його справедливо називають Королем жахів та Продавцем страхів - тому що мало хто вміє лякати так, як він. Кажуть, якось психіатри наполегливо рекомендували йому пройти курс лікування. "Навіщо? Я і так лікуюся. Й потім продаю вам свої страхи", - з усмішкою відповів Кінг.

   Стівенг Кінг народився 1947 року в Портленді. 1966 року вступив до університету, а за рік написав свій перший професійний твір - оповідання "Скляна підлога". 1974 року було опубліковано його перший роман "Коррі", а потім майже щороку виходили містичні твори, кожен з яких ставав неабияким явищем у літературі.

   Неодноразово визнавався лауреатом найпрестижніших літературних премій і зараз за оцінками "Нью - Йорк таймс" вважається найуспішнішим автором бестселерів.

   Кінг мешкає в штаті Мен разом зі своєю дружиною, романтичною Табітою Кінг. Мобільного телефону у нього немає... Наша бібліотека багата на твори С.Кінга. Він - один із найпопулярніших авторів серед читацької аудиторії. Стівена Кінга люблять читати як молодь, так і користувачі старшого віку. Багато його творів екранізовано.

   Тож пропонуємо вашій увазі бестселери шалено популярного Стівена Кінга.





Немає коментарів:

Дописати коментар