16.09.22

До Всесвітнього дня надання домедичної допомоги

 #здоровібібліотеки

   

   Кожен рік, починаючи з 2000 року, у другу суботу вересня в багатьох країнах відзначається Всесвітній день надання першої медичної допомоги (World First Aid Day). Ініціаторами його проведення виступили національні організації – члени Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.
   Мета надання першої медичної допомоги – проведення потерпілому необхідних найпростіших медичних заходів для порятунку його життя, зменшення його страждань і попередження розвитку можливих ускладнень. Професійно таку допомогу надають медики, але прийомами надання першої допомоги зобов’язані володіти співробітники поліції і рятувальники.
   В сучасних умовах життя суспільства швидка медична допомога у всьому світі залишається одним з вирішальних чинників порятунку життя людей. Вміння кожного надати першу необхідну допомогу потерпілому до прибуття служб порятунку може зіграти вирішальну роль у спасінні життя людини.
   Саме цій темі була присвячена сьогоднішня зустріч у бібліотеці, яку організувала і провела провідний бібліотекар Інтернет - центру Тетяна Гальченко. Після вступного слова ведучої, присутні переглянули ряд відеороликів про надання першої домедичної допомоги при втраті свідомості, при тепловому ударі, епілептичному нападі, інсульті та інфаркті, як правильно накладати джгут при кровотечах, якою може бути індивідуальна аптечка та як зберігати власну безпеку при наданні допомоги постраждалому. Після перегляду слухачі поділилися власним досвідом і думками.
   Також бібліотекар зробила огляд онлайн посібників з надання першої допомоги, які можна встановити на мобільні телефони додатком.
    Зустріч пройшла в межах проекту "Діємо для здоров'я"











Немає коментарів:

Дописати коментар