28.09.22

Людина у світі книг

   30 вересня відзначаємо Всеукраїнський день бібліотек.

  Сьогодні можна багато говорити на тему"Читати чи не читати?". Але ж для великої кількості людей комп'ютер не замінить книгу. Адже читання - це не просто спосіб отримати інформацію, це унікальний процес, здатний зробити з людини Особистість, яка вміє відчувати, співпереживати, мислити. Адже, як сказав Д.Дідро, "людина перестає мислити, коли перестає читати".

  Сьогоднішнє значення бібліотек як центрів інформації, духовності зростає з кожним роком, вони стають своєрідним "вікном у світ". Бібліотека не може існувати без найголовнішого, найціннішого - книги. Є багато див на землі, створених природою і зроблених руками людини. І серед них найбільше диво з див - книжка. Усе, що створено людським розумом, усе, до чого пргне наша душа, має своє відображення в книжці.

  Отож, до Всеукраїнського дня бібліотек працівники абонементу підготували для своїх користувачів цікаву книжкову виставку, на якій демонструються книги велетів людського духу і думки - "Вас запрошує Книга".

  Сучасна бібліотека - це той храм, де завжди народжується і зберігається духовність. Пам'ятайте, що в давнину бібліотеку називали "дім життя", "притулок мудрості", "аптека для душі".

  Чи потрібна бібліотека в майбутньому? А ось саме на це питання дають відповіді наші численні читачі, оскільки бібліотечні працівники організували для них передсвяткову акцію "Зроби комплімент своїй бібліотеці (бібліотекарю)" - хочеете вірте_ компліментів у нас повна скринька. І як приємно читати, що бібліотека у нас сучасна і гарний інтер'єр, і асортимент книг чудовий. І обслуговування на високому рівні. А ще наші користувачі пишуть, що "книга - це сила, яка допомагає вижити в цей важкий час"  і "коли на душі сумно і тяжко... йду до улюбленої бібліотеки...". 

  Нам дякують за те, що ми є. Отже, бібліотеці - бути!

  Вітаємо зі святом всіх наших користувачів. Щиро запрошуємо до нашого Храму Книги.






Немає коментарів:

Дописати коментар