10.03.23

Як подбати про безпеку в мережі під час війни?

 


   Зараз війна ведеться і в цифрових просторах - численні атаки на державні та громадські сайти, на персональні акаунти, небувала активізація шахраїв, для яких війна - це спосіб заробити на чужому горі. В умовах війни РФ проти нашої держави українці стикаються з дезінформацією, інформаційними атаками, зламом акаунтів. Саме це змушує українців змінити цифрові звички та дбати про так звану цифрову гігієну.

  У Дібрівській ЗОШ пройшов урок медіаграмотності "Як подбати про безпеку в мережі під час війни?". Навчальну зустріч організували фахівці мобільної команди відокремленого підрозділу некомерційної організації INTERSOS, а провела - провідний бібліотекар Інтернет - центру Диканської публічної бібліотеки Тетяна Гальченко. Присутні мали змогу почути як подбати про цифровий захист, як створювати надійні паролі, перевірити пошту на предмет зламу, як налаштувати двофакторну перевірку, про безпеку сім - карток та інше. Практичними вправами було: по QR - кодам перевірити надійність свого пароля, чи не зламана поштова скринька, знайомство з менеджером паролів.
   Було представлено сервіс з порадами з цифрової безпеки для кожного гаджета та операційної системи та сервіс для звернень з питань онлайн - безпеки в режимі реального часу.







Немає коментарів:

Дописати коментар