15.03.23

Діти вулиці - розплата за байдужість

    Проблема дитячої безпритульності давно існує в нашій державі. Безпритульні діти - це діти, обділеніне тільки матеріальними цінностями, а й такі, якими бракує батьківської любові, уваги, підтримки. За офіційними твердженнями, на сьогодні жодна державна чи недержавна організація не знає, скільки в Україні безпритульних дітей. Офіційно називають цифру від 100 тис. до 200 тис., неофіційно - від 1мільйона до двох.

   У читальній залі Диканської публічної бібліотеки для учнів 9 - А класу ОЗ "Диканська ЗОШ І - ІІІ ступеня" була проведена актуальна розмова "Діти вулиці - розплата за байдужість", яку підготували бібліотека спільно із мобільною командою відокремленого підрозділу міжнародної гуманітарної організації INTERSOS.

   Що таке бездоглядність та безпритульність? Що штовхає дітей на вулиці? Які причини? Що відбувається з дітьми, яких затримує поліція і куди їх відправляють? Про все це дітям розповіла провідний бібліотекар читального залу С.Тютюнник. А фахівець з психологічної допомоги І.Рокотянська склала з дітьми психологічний портрет дітей вулиці, розглянули твердження про поведінку дітей вулиці у грі "Правда чи міф". Учні склали поради для батьків, учителів та однокласників щодо взаємодії з дітьми вулиці. Та наповнили одне для одного серця - наліпки словами підтрики в складних ситуаціях.

   Не залишив байдужим нікого і перегляд відеоролика про малих безхатченків, про долю яких дізнавались українські журналісти ТСН.











Немає коментарів:

Дописати коментар