10.03.23

Мистецтво, що зцілює

    Одна з найважливіших умов "виживання" в сучасному світі - це вміння відновлювати власну ресурсність та свій емоційний стан. Далеко не всі емоції та переживання ми здатні висловити словами, а інколи й узагалі розпізнати їх. Аби розпізнати - існує багато практик, серед яких - арт-терапія, тобто зцілення мистецтвом.

   У нашому повсякденному житті арт - терапія здатна зменшити стрес і допомогти справитися з тривожністю, краще розуміти власні бажання та емоції, підвищити впевненість у собі.

   В рамках україно - швейцарського проєкту "Діємо для здоров'я" бібліотекарі Диканської публічної бібліотеки провели для слухачів "Університету ІІІ віку" годину арт - терапії "Мистецтво зцілює". Бібліотекар читального залу С.Тютюнник розповіла присутнім про історію виникнення терміну арт - терапія, для чого вона потрібна, який позитивний ефект має ця терапія та основні напрямки, що застосовуються в якості терапії мистецтвом.

   Фішкою заходу були приклади вправ арт - терапії: "Каляки - маляки", "Подушка безпеки", "Багаж щастя", розмальовки - антистрес з мандалами - сакральними зображеннями будистів і індусів. Все це присутні виконували із задоволенням разом з бібліотекарями.

   Нікого не залишив байдужим і перегляд відеоролика "Арт - терапія для дітей та дорослих. Малюємо свій страх".

   А на закінчення заходу бібліотекарі - волонтери Диканської районної організації ТЧХУ О.Гірняк та М.Тягній пригостили всіх присутніх запашним чаєм та смаколиками.










Немає коментарів:

Дописати коментар