22.03.23

Живої природи душа промовляє (екологічний глобус)

 Частина 3
Всесвітній день водних ресурсів



   Всесвітній день води відзначається щорічно 22 березня. Свято започатковане Генеральною Асамблеєю ООН в 1993 році, а сама ідея його проведення вперше прозвучала на Конференції ООН з охорони навколишнього середовища та розвитку (ЮНСЕД), яка відбулася в 1992 році в Ріо-де-Жанейро.

   Метою проведення Дня води є привернення уваги суспільства до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання. Цей День дає унікальну можливість нагадати людству про надзвичайну важливість водних ресурсів для навколишнього середовища і розвитку суспільства.

   Сьогодні зміни клімату є глобальною проблемою, а їх вплив набуває відчутних масштабів. На території України високий температурний режим повітря та недостатня кількість опадів стають причиною обміління водойм, частковим пересиханням малих річок та пониження рівнів ґрунтових вод.  Грамотне використання водних ресурсів може зменшити негативні наслідки змін клімату. Існують стійкі, доступні і стандартні рішення питань в сфері водопостачання та санітарії. 

   Не варто забувати, що всі живі тварини і рослини складаються з води: тварини та риби - на 75%, медузи - на 99%, картопля - на 76%, яблука - на 85%, помідори - на 90% , огірки - на 95%, кавуни - на 96%. Навіть людина складається з води. 86% води міститься в тілі у новонародженого і до 50% у літніх людей.

   Ми маємо пам’ятати, що вода – це наш найдорожчий ресурс, що потребує відповідального та раціонального використання, адже кліматичні зміни у водній сфері вже незворотні, і від кожного з нас залежить, як у подальшому відбуватимуться ці зміни.

   Не будьте байдужими до свого майбутнього!




Немає коментарів:

Дописати коментар