21.06.24

Пам’ять про подвиг

 


   Цей день в історії України є особливим. 22 червня – дата, що позначена для нас, як День скорботи і вшанування пам`яті жертв війни.

   Саме цього дня 1941 року розпочалася нова фаза Другої світової війни, що захопила територію сучасної України. 22 червня 1941 року розпочалася німецько-радянська війна, яка горем і болем увірвалася в кожну українську родину, забрала життя кожного п’ятого українця, спричинила незліченні жертви, руїни та спустошення.

   Україна, за різними підрахунками, втратила за роки Другої світової війни біля 10 мільйонів своїх співвітчизників. Уявіть – це трохи більше чверті населення сучасної України. Пам’ятаймо їх, шануймо їх …

   Як і тих, хто сьогодні боронить українську землю від своїх колишніх «союзників», разом з якими 79 років тому перемогли у другій світовій. Це свідчить про те, що ніколи не можна забувати уроків історії, їх треба вивчати, досліджувати, робити висновки і розуміти, що імперію, яка прагне завойовувати інші народи, неможливо вмовити дотримуватись міжнародних стандартів миру, злагоди та толерантності, поважати інтереси інших країн.

   З нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, в читальній залі Диканської публічної бібліотеки експонується тематична книжкова виставка «Пам’ять про подвиг». На виставці експонуються історичні матеріали, що висвітлюють причини, перебіг і наслідки однієї з найбільших і найтрагічніших подій ХХ століття – Другої світової війни.








Немає коментарів:

Дописати коментар