29.06.24

Гарний настрій з новинками

   Літнього сонячного дня в Диканській публічній бібліотеці людно - наші численні користувачі, шанувальники української книги поспішали на зустріч з відомим і шанованим письменником - земляком, автором воєнної прози, успішним фотохудожником та військовим ЗСУ Віталієм Запекою.  

    Віталій Запека народився в м.Полтава у 1967 році. Три роки провів у районі АТО у складі батальону "Полтава", у лютому 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення росії, він пішов на війну добровольцем.

   Автор пронизливих творів про російсько - українську війну увійшов в українську військову прозу з романом "Цуцик", де всі жахи війни постають перед читачем очима малого собаки. За цей роман, що зачіпає за живе, автора номіновано на нагородження Державною Шевченківською премією. А за свій твір "Герої, херої та не дуже", (де В.Запека описав пригоди добровольця Шрамка - узагальненого образу військових, які 2014 року пішли захищати Батьківщину), доброволець та ветеран АТО із Полтави став лауреатом міжнародної премії "Воїн світла". Збірка воєнної прози автора "Бабах на всю голову" здатна розрадити тих, кого травмувала війна, і додати сил усім, хто наближає нашу перемогу.

   І це ще не всі літературні нагороди письменника. За свою добру книжку "Полінка" автор став лауреатом премії Всеволода Нестайка. 
   Інтелектуальний роман "Абсурд" - потужний внесок у скарбницю світової прози в жанрі антиутопії, де з гумором, сатирою, іронією і безжальною правдою занотовано роздуми про нас і про суспільство. Письменник вважає цей роман своєю головною книгою.
   
   Зустріч вийшла цікавою, інтелектуально наповненою. Її організували і провели директор Диканської публічної бібліотеки Наталія Кучеряєва та провідний бібліотекар абонементу Тетяна Михайлик. Приємно відчувати, що незважаючи на страшну війну, українці живуть, виснажені, втомлені, але попри все - сильні духом, незламні, ще і читають книги. І саме такі твори - це той пласт, який ми повинні зберегти як часточку нашої культури.

   То ж наші читачі і бібліотекарі щиро вдячні письменнику Віталію Запеці за таку потрібну всім нам зустріч. Надіємося на продовження.























Немає коментарів:

Дописати коментар