16.11.20

Український голокост 1932-1933

    Найбільша трагедія українського народу за всю його історію - геноцид, штучний голодомор, який влаштувала більшовицька Москва у 1932-1933 рр і який забрав життя понад 10 млн українців - нині все інтенсивніше досліджкється після довготривалих заборон. Великий голод, який став піком масових репресій в Україні, поставив під сумнів саме існування нації.

   Щорічний національний пам'ятний день в Україні - четверта субота листопада - день пам'яті жертв Голодомору. То ж бібліотекарі Диканської ЦРБ (провідний бібліотекар абонементу Т.М.Михайлик та провідний бібліотекар по обслуговуванню юнацтва М.І.Тягній) організували для широкого кола користувачів книжкову виставку "Обличчя Голодомору 1932 - 1933 рр". Тут і грунтовні дослідження істориків, що пропонують новий погляд на великий злочин ХХ століття - Тімоті Снайдер "Чорна земля: голокост як історія і застереження", і свідчення тих, хто пережив одну з найжахливіших трагедій в історії людства, художні книги про голодомор.

   Шановні користувачі! Читайте книги, дивіться фільми про болючі сторінки нашої історії. Ми повинні знати і пам'ятати, як це було. Адже це наш біль, наша пам'ять і наша совість.









Немає коментарів:

Дописати коментар