23.11.20

Правила толерантного спілкування

    У сьогоднішньому суспільстві відбувається активний ріст агресивності, дитячої жорстокості, булінгу, дискримінації... Ці соціальні явища особливо зачіпають молодь. Тому, саме 16 листопада, у міжнародний День толерантності, є чудова нагода допомогти підростаючому поколінню зрозуміти риси, притаманні толерантній особистості, розвинути почуття людяності та доброзичливості. Саме день толерантності - це не просто формальна подія для підвищення загальної обізнаності, а дієвий інструмент, що сприяє створенню здорової психологічної атмосфери у школі та класі.

   Тому для учнів 8 класу Диканської ЗОШ І - ІІІ ступенів був проведений виховний захід - правовий інструктаж "Правила толерантного спілкування", на якому було розкрито поняття толерантності (терпимості), використовуючи історичні факти, та визначення поняття різними мовами земної кулі, виявили основні риси толерантності, розібрали поняття Толерантна та Інтолерантна особистість. Також учні із задоволенням обговорювали ситуації на визначення "почуття терпимості". Кожен з присутніх мав змогу пройти тест на "На скільки ви толерантні" та виконати вправу "П'ять добрих слів". І на закінчення заходу прослухали притчу "Про цвяхи", яка допомогла зрозуміти, що словесні рани завдають такого ж болю, як і фізичні.

   Захід провели бібліотекарі Тютюнник Світлана і Тягній Марія, закликаючи учнів не "забивати" цвяхи ворожнечі, нарозуміння і жорстокості в душі людей. І наголосили на тому, що клас - це маленька родина, і потрібно, щоб в ній завжди панували доброта, повага та взаєморозуміння.

   Будьте толерантними!
















Немає коментарів:

Дописати коментар