21.02.21

Мудрість різними мовами

 

   Кожна епоха приносить свої винаходи і відкриття. Найбільшим винаходом людства було письмо. Писемні знаки дали можливість людям зберегти істинне знання. Адже саме завдяки написаному слову люди збагнули світ і своє місце в ньому.

    Поява письма в історії людства не випадкова: писемність виникла з потреби зафіксувати думку, щоб передати її на відстань або прийдешнім поколінням.

    Кожен народ ішов своїм шляхом до створення писемності. Та етапи розвитку письма в усіх народів земної кулі приблизно однакові.

    У листопаді 1999 року на Генеральній конференції ЮНЕСКО було проголошено ініціативу відзначати щороку 21 лютого Міжнародний день рідної мови, як день «підтримки мовного та культурного різноманіття та багатомовності».

    Україна – багатонаціональна й багатомовна країна. Окрім української,  ми говоримо білоруською, кримськотатарською, молдовською, угорською, румунською, болгарською, гагаузькою, вірменською,  німецькою, польською, новогрецькою, ромською, словацькою, чеською, грузинською, мовою іврит та іншими мовами. Усі ці мови збагачують культуру українського народу.

    Для всіх, хто прагне удосконалити свої знання з рідної мови, читальний  зал Диканської публічної бібліотеки презентує книжкову виставку «Мудрість різними мовами».

   Завдяки виставці, користувачі бібліотеки можуть ознайомитися з матеріалами з історії української мови та літератури, словниками та довідниками.










Немає коментарів:

Дописати коментар