09.02.21

Безпека у віртуальному світі

     

   9 лютого 2021 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету».
   Сьогодні Інтернет став невід'ємною частиною нашого життя. Починаючи від соціальних мереж та online – банкінгу, ми також підключаємо до Інтернету смартфони, планшети та багато інших портативних пристроїв. Саме тому дуже важливо звертати увагу на безпеку в Інтернеті та остерігатися загроз. За результатами Всеукраїнського дослідження, проведеного у співпраці з ЮНЕСКО, 96 % українських дітей та підлітків віком від 10 до 17 років користуються Інтернетом, з них 51 % не мають уявлення про небезпеки, що чатують на них у Всесвітній мережі.
   Число інтернет-загроз, які підстерігають юних користувачів велике: це доступ до небажаного вмісту (порнографія, азартні ігри, наркотики, насильство, націоналістична та фашистська ідеологія); повідомлення конфіденційної інформації (персональні дані, адреса, банківські картки, паролі); контакти з незнайомими людьми за допомогою електронної пошти, чатів та і т.д. (серед них можуть бути як шахраї, так і педофіли); загроза зараження комп’ютера вірусами; неконтрольовані покупки в інтернет–магазинах тощо. Сьогодні в Україні все більш актуальні проблеми так званої «Інтернет-залежності», залежності від комп’ютерних ігор («геймерство»). Потрібно не забувати, що Інтернет – це не головне захоплення в житті. Крім нього у молодої людини повинні бути улюблені книжки, заняття спортом і прогулянки з друзями на свіжому повітрі!


   Пропонуємо вам переглянути:




Немає коментарів:

Дописати коментар