27.02.21

Лети, наша мово прекрасна, над світом

   Багата й милозвучна наша рідна мова. Нею можна передати найтонші відтінки думок і почуттів. Мова - одне з багатьох див, створених людством. Вона віддзеркалює душу народу, його історію. Людина завжди має пам'ятати звідки вона родом, де її коріння, глибоко знати історію свого народу, його мову. Знання мови народу, серед якого ти живеш - ознака культурної освіченої людини, знання рідної мови - священий обов'язок кожного.

   Отож, провідний бібліотекар Диканської публічної бібліотеки Т.М.Михайлик та провідний бібліограф О.Є.Гірняк в творчій співдружності з бібліотекарем Диканської гімназії імені М.В.Гоголя О.М.Щербань з метою забезпечити усвідомлення значення мови як основного засобу спілкування, сприяння формуванню почуття національної гідності й любові до рідної мови, показати багатство, мелодійність, красу рідної мови та з нагоди Міжнародного дня рідної мови організували та провели для підростаючого покоління (учні 8 - А класу) цікавий мовний калейдоскоп "Чистіше від зорі хай буде Слово".

   Про українську мову та що дає вона кожному з нас, її багатство і красу розповіла школярам бібліотекар Т.М.Михайлик. Органічним доповненням до розповіді були цікаві відео "Легенда про мову", "Говоріть українською"(соціальний ролик), "Л.Костенко "Крила", "10 цікавих фактів про українську мову", "П.Глазовий "Кухлик".

   Бібліограф О.ЄГірняк організувала мовний гравікон для аудиторії "Знавці рідної мови" (цікаві мовні серйозні і жартівливі вправи). Захоплено слухали учні цікавинки української мови "З мовної скарбнички", що їх підготувала шкільний бібліотекар О.М.Щербань.







Немає коментарів:

Дописати коментар