05.03.21

"Хто не жив посеред бурі, той ціни не знає силі" - Лесі Українці - 150

    Глибину її особистості, неозорий всесвіт таланту, силу думки і силу духу цієї тендітної з виду української жінки відкриватиме для себе ще не одне покоління землян. Аристократка духу, яку сучасники нарекли "донькою Прометея", "мавкою української поезії", котра в наш час єдиною серед жінок увійшла до першої десятки найвідоміших українців.

   Та чи багато ми знаємо про геніальну українку - дочку, дружину, розумницю, патріотку, якій випало таке коротке, але напрочуд яскраве життя?

   То ж бібліотекарі Диканської публічної бібліотеки запропонували школярам ОЗ Диканської гімназії імені М.В.Гоголя цікавий літературний калейдоскоп до 150 - річчя Лесі Українки "Хто не жив посеред бурі, той ціни не знає силі", провели учнів стежинами Лесиного дитинства, життя, допомогли доторкнутися до її багатющої творчої спадщини.

   В програмі зустрічі з вступним словом "Мавка української поезії" виступила провідний бібліотекар абонементу Т.М.Михайлик. Цікаві відео про життя і творчість Л.Українки підготувала і продемонструвала провідний бібліограф О.Є.Гірняк. В творчій співдружності з шкільним бібліотекарем гімназії імені Гоголя О.М.Щербань, бібліограф О.Є.Гірняк розповіла цікаві маловідомі факти з життя великої поетеси.

   Учні мали змогли переглянути відеофрагменти флешмобу, організованого телеканалом 1+1 до 150 - річчя з дня народження Лесі Українки, де медійні люди сучасності читають поезії Лесі Українки.












Немає коментарів:

Дописати коментар