23.03.21

Що в імені твоїм?

      Кажуть, коли людина народжується, на небі загоряється зірка, яка визначає його долю. Впливає на характер і долю людини і сузіря, під яким вона народилася. І, звичайно ж, велике значення має імя, яке дають батьки дитині при народженні.

    Імя … Воно стало найвірнішим другом людини. Воно міцно й нерозривно переплелося з безліччю справ людського буття.

   Знаючи ім’я, можна судити про походження, національність, віросповідання людини. Одне звучання імені дає велику кількість інформації. Імя може звучати мелодійно, ласкаво, піднесено, приємно, а може – сухо, страхітливо, неприємно.

    «Що в імені твоїм?», з таким інформаційним коктейлем повідомлень завітали бібліотекарі Диканської публічної бібліотеки  до учнів 5-го класу ОЗ Диканської ЗОШ  І-ІІІ ступеня.

   А як же прийшли імена в нашу історію? Як вони змінювалися протягом свого існування? Про історію виникнення та розповсюдження імен розповіла провідний бібліотекар читального залу С.Тютюнник.

   У світі з іменами трапляються різні кумедні випадки. Про такі цікавинки розповідала присутнім провідний бібліотекар абонементу М.Тягній.

   А який же захід без цікавих конкурсів та вікторин. Із задоволенням діти приймали участь  у грі «Крок та імя», де треба було з кожним кроком називати імя (для дівчаток – чоловічі, а хлопчикам – жіночі імена). Переможцем  був той гравець, який пройде найдовший шлях.

   Цікаво було спостерігати, як учні згадують жіночі та чоловічі імена та й ще на конкретну букву у грі «Хто більше». А також пригадали назви міст та сіл України, у назвах яких є імена людей у грі «Географія імен».

   Та брали активну участь у творчих завданнях «Імена у прислівях» та «Імена у загадках».
















Немає коментарів:

Дописати коментар