11.03.21

Впровадження ринку землі в Україні

    На Диканщині жителів віддалених населених пунктів інформували про земельну реформу в режимі он-лайн. З метою реалізації проекту «Програма «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство» 11 березня фахівчиня правової допомоги Диканщини Людмила Маценко провела на базі Інтернет – центру Диканської публічної бібліотеки та бібліотек сіл Водяна Балка, Орданівка, Великі Будища, Петро-Давидівка, Байрак для жителів в он-лайн режимі #вебінар на тему "Впровадження ринку землі в Україні". Під час заходу юристка поінформувала присутніх про основні права та обов'язки осіб, які є власниками земельних ділянок сільськогосподарського призначення, а також наголосила на тому, що 31 березня 2020 року Верховна Рада України прийняла законопроект, яким вводиться ринок землі в Україні. Проте Закон набуде чинності лише з 1 липня 2021 року. 

   У своїй доповіді Людмила Маценко зазначила, що з липня 2021 року до 1 січня 2024 року буде діяти обмеження на купівлю землі – не більше 100 га в одні руки. З 1 липня 2021 року до 1 січня 2024 року право на покупку землі буде тільки у фізичних осіб. Юридичним особам забороняється купувати землю сільськогосподарського призначення. Юридичні особи зможуть купувати земельні ділянки сільськогосподарського призначення лише з 2024 року. Іноземцям заборонено купувати землю, що розташована ближче 50 км від державного кордону України, незважаючи на результати референдуму. Не зможуть купувати з 2024 року українську землю також компанії, власниками яких є громадяни країни-агресора – Росії, що входять до терористичних організацій. 

   Після завершення вебінару всі бажаючі мали можливість отримати консультації та роз’яснення з правових питань в рамках роботи #мобільного_пункту доступу до безоплатної правової допомоги. Також юристка нагадала, що правову допомогу можна отримати, звернувшись до Диканського бюро правової допомоги за адресою: смт. Диканька, вул. Гоголя, 1 (2 поверх), або ж за телефоном (05351) 9-73-53. 

#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid









Немає коментарів:

Дописати коментар