04.03.21

Всі жінки прекрасні як весна

    Весна - найпрекрасніша пора року. З її приходом оживає природа, повертаються з далеких країв птахи, квітнуть дерева, зодягаючись у зелень; гаї перегукуються голосним пташиним співом. Прийшла весна! А разом з нею 8 березня - Міжнародний день прав жінок і миру. Свято половини людства, та ще й якої половини. Найчарівнішої, наймилішої, найзагадковішої, найпрекраснішої, доброї, ніжної, турботливої, одним словом - жінок!

   Жінка - це восьме диво світу, муза, яка протягом віків надихає чоловіків на звитяжні вчинки. Поетами всіх часів і народів написано десятки тисяч ліричних рядків, присвячених жінці.

   В переддень свята весни, свята всього жіноцтва, провідні бібліотекарі Диканської публічної бібліотеки підготували для учнів 7-А класу ОЗ Диканської ЗОШ І-ІІІ ступеня годину позитивного настрою "Всі жінки прекрасні як весна". М.Тягній привітала всіх присутніх дівчаток та колег з наступаючим жіночим святом та розповіла про відомих жінок - українок. Про історію заснування Міжнародного дня прав жінок і миру повідомила присутнім бібліотекар читального залу С.Тютюнник.

   Сучасні українські жінки нічим не поступаються чоловікам, вони самі створюють своє сьогодення та будують майбутнє. Україна не відстає від країн світу у кількості жіночих проєктів, які дають можливість сучасним жінкам самореалізуватися та стати успішними. Про один із таких проєктів "Я Зможу!" розповіла присутнім бібліограф О.Гірняк. 

   Із цікавістю діти переглядали відеоролики "Жінки, що змінили чоловічий світ", "У День емансипації", "Сильні жінки очолюють країни".

   Аби створити дійсно весняний настрій, бібліотекарі провели для учнів майстер - клас "Твістінг. Ніжний букетик", на якому всі разом із спеціальних повітряних кульок створювали шляхом скручування прекрасні квіти. Цей повітряний букет квітів хлопчики подарували дівчаткам.










Немає коментарів:

Дописати коментар