28.04.23

Ще довго в пам'яті болітиме війна...

    ХХ століття ознаменувалося двома найкривавішими війнами в історії. Перша Світова війна тривала в 1914 - 1918 роках, а в 1939 - 1945 роках - Друга Світова.

   Для України Друга Світова війна - національна трагедія, під час якої українці були позбавлені власної державності.

   У Західноєвропейських країнах не існує та й не існувало Дня Перемоги. Загальна кількість втрат становила 75 млн осіб і для учасників тих подій 8 травня не є святом, а днем пам'яті про втрати в обох світових війнах і можливістю знайти примирення між країнами, що раніше воювали. Головним гаслом цих днів у Європі є "Ніколи знову" і квітка червоного маку. Згодом вони стали символом пам'яті усіх жертв збройних конфліктів. Україна долучилася до цієї традиції у 2015 році й поступово день пам'яті та примирення витісняє радянське 9 травня.

   Отож, саме з нагоди Дня пам'яті та примирення бібліотекарі абонементу організували для своїх користувачів книжкову виставку - панораму "Перегортає пам'ять сторінки", на якій експонується література про події Другої Світової війни, книги про сучасну російсько - українську війну, про тих, хто поклав своє життя, боронячи незалежність України, хто проявив героїзм на полі бою і хто протистояв "руському миру", знаходячись на тимчасово окупованих територіях. Хто виніс катування бойовиків у полоні і не зломився морально. Хто втратив на війні своїх дітей, чоловіків, друзів і має сили боротися далі з агресором.

   Надіємось, книги допоможуть зрозуміти читачам бібліотеки феномен нашого героїзму, відваги. Здатність протиставити ворогові у цій війні всю свою міць: вміння згуртуватися в історичні моменти найбільшої небезпеки для держави. Глибше розібратися у тому, що рухає нашими співвітчизниками в боротьбі з агресором. І за кожним героїчним вчинком побачити Людину...







Немає коментарів:

Дописати коментар