01.04.23

Дивосвіт весняних квітів

       Щороку світ з нетерінням чекає весни. Усьому й усім хочеться нарешті тепла  і яскравого сонечка. Першими вісниками всіма очікуваної  пори є  квіти, які за свою першість, отримали назву первоцвіти. Вони своїми яскравими барвами сповіщають про прихід весни, тепла і сонця. Вони радують око і душу.

    В читальній залі Диканської публічної бібліотеки  завершився цикл екологічних  занять “Дивосвіт весняних квітів” присвячених  актуальній весняній  темі – збереження первоцвітів.

     Учні 6А, 6Б та 5А класів  ОЗ ”Диканський  НВК ім. М.В. Гоголя” взяли участь  в екологічній годині “Не зривай, не купуй, збережи первоцвіти”, віртуальній еко – мандрівці “Первоцвіти – перші промінчики весни” та майстер – класі.

  Учні активно задавали питання і цікавились темою охорони первоцвітів. Дізналися, які первоцвіти  квітують на Диканщині  та занесені до Червоної книги України. Про закон України, які забороняють продаж та купівлю первоцвітів . Та мали змогу закріпити  отримані  знання у ігровій формі: за допомогою екологічних кросвордів; здійснили віртуальну еко – мандрівку заповідними місцями  України  та стежками  Диканського  Регіонального ландшафтного  парку ”Первоцвіти Диканщини”, де навесні квітують первоцвіти; взяли участь у майстер – класі по створенню квітки з гофро – паперу з  цукеркою.

На пам'ять про зустріч учні отримали інформаційний проспект ”Збережи первоцвіти!”, що містить актуальну  інформацію про  первоцвіти  та їх захист.  Та зробили фото напамять.

Тож пам’ятайте! Купуючи  підсніжники чи  інші види первоцвітів, ви підтримуєте варварський  браконьєрський бізнес, формуючи попит. Немає  попиту – немає пропозиції.

Отже,  польові та лісові рослини найкрасивіші там, де вони виросли, тож  залишимо Землі її квіти.







Немає коментарів:

Дописати коментар