28.04.23

Чорнобиль: історія та сучасність

 (до 37 - річниці трагедії на Чорнобильській АЕС)

   Цьогоріч 26 квітня виповнюється 37 років з дня трагедії на Чорнобильській АЕС.

   Під час експерименту на 4 - му реакторі Чорнобильської АЕС сталися два вибухи. В атмосферу Землі вирвалась хмара радіоактивного пилу, яка накрила Україну, Білорусь, росію та частину європейських країн.

   Тисячі квадратних кілометрів стали непридатними для життя на багато років, тисячі людей віддали своє життя, захищаючи інших від атомного марева, що вирвалось на волю, спопеляючи все на своєму шляху.

   Для учнів 5 - А та 7 - Б класів ОЗ "Диканський НВК ім.М.В.Гоголя" працівники бібліотеки організували та провели історичний репортаж "Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій Землі" та урок - реквієм "Спадщина Чорнобиля ХХІ століття". Бібліотекарі розповіли про розробку реактора, що власне сталося в Чорнобилі, про забруднення території та евакуацію населення, про подальшу долю ЧАЕС.

 Органічним доповненням матеріалу став перегляд документальних відеороликів "Чорнобильська катастрофа. Історія про трагедію, яка назавжди закарбувалася в пам'ять" та "Як окупанти зруйнували Чорнобильську зону і як вона ж їх покарала".

   Учні з цікавістю розглядали нові книги і фотоальбоми, що експонувалися на книжковій виставці "Зона лиха: борг пам'яті". Також присутні ознайомилися з інтерактивною презентацією по книзі О.Сироти "Чорнобиль. Живий альбом". За допомогою безкоштовного додатку "Memobook" можна відсканувати QR - коди та переглянути фото, що оживають.







Немає коментарів:

Дописати коментар