13.04.23

Великодній віночок

     Цієї неділі, 16 квітня, православні християни святкують Великдень. Це світле свято в пам'ять про диво воскресіння Сина Божого відзначається християнами всього світу протягом багатьох століть. Для українців великдень - основне річне свято. Його традиції передаються з покоління в покоління, і багато з них виконуються і в наш час.

    В приміщенні читальної зали Диканської публічної бібліотеки відбулися майстер-класи для усіх бажаючих! Декорували вербову лозу - разом з Тетяна Запішня створювали вербові букети, щоб у Вербну неділю власноруч виготовлений букет освятити в церкві.

    Запрошені до наступного майстер-класу мали змогу спостерігати та самим взяти участь у справжньому Великодньому диві-створенні української писанки! Щиро дякуємо майстрині Ольга Коваленко за отримані знання, уміння та неперевершені емоції!

    А виставка - інсталяція "Писанкова Україна", створена бібліотекарями, яка відображає всі типи писанок, що розмальовуються в регіонах нашої неньки-України, прикрашає читальну залу бібліотеки та дарує всім святковий настрій.
















Немає коментарів:

Дописати коментар