11.04.23

Зона уваги : сміття!

    Екологічний календар квітня має багато дат і подій: День зустрічі птахів, День охорони здоров'я, День проліска, День довкілля, Міжнародний день Землі, роковини Чорнобильської катастрофи.

   Людина і природа... - вічна і актуальна тема. Та ніколи вона не стояла так гостро, як у наші дні, коли загроза екологічнної кризи, а може й катастрофи, нависла над людством і проблема екологізації матеріальної і духовної діяльності людини стала життєвою необхідністю.

   Проблема смітників стоїть перед людством, мабуть, з того самого часу, як воно з'явилося на землі, і чим далі, тим вона стає серйознішою. На сьогодні в Україні проблема смітників - одна з найважливіших і найактуальніших серед проблем забруднення навколишнього середовища. Сортування сміття - мінімальний і посильний внесок у збереженні і поліпшенні економічної ситуації на всій планеті, так і у нашій країні.

   З метою виховання екологічної культури підростаючого покоління, бібліотекарями Диканської публічної бібліотеки була організована еко - година до Дня захисту довкілля "Зона уваги: сміття!". До розмови з учнями 5-Б класу ОЗ "Диканська ЗОШ І - ІІІ ступеня" був запрошений фахівець Регіонального ландшафтного парку "Диканський" Марина Криворучко, яка розповіла присутнім про типи сортування, а також поділилася власним багаторічним досвідом сортування домашніх побутових відходів. Також учні дізналися, де знаходяться пункти прийому відсортованого сміття на території Диканьки. Діти мали змогу переглянути ряд відеороликів про переробку вже відсортованого сміття, а також дізналися про наявність сміттєпереробних заводів в Україні.

   Цікаво та пізнавально пройшло закріплення отриманих знань - за допомогою настільної гри "Еко - мемо" діти відпрацьовували навички сортування відходів. А повторювати ще раз і ще раз отримані знання бібліотека пропонує за допомогою створених книжкових закладинок "Пам'ять тренуй - відходи сортуй".

   Бібліотечні працівники вдячні за плідну співпрацю Регіональному ландшафтному парку "Диканський" та учням за активність.













Немає коментарів:

Дописати коментар