30.04.23

Бути здоровим – це наука

    Важливість здорового способу життя – не новина. Ми всі знаємо про важливість турботи про себе. Але для багатьох людей стало важче вести здоровий спосіб життя, особливо зараз, коли ми переживаємо тяжкі часи – пандемія корона вірусної інфекції COVID-19 та повномасштабне вторгнення росії.

   Фізичне здоров’я дає гарне самопочуття, бадьорість, силу. Психічне – дарує спокій та чудовий настрій. Їх можна сформувати тільки шляхом отриманих знань і постійної роботи над собою.

   Для того, щоб зберегти своє здоров’я, треба докладати неабияких зусиль, адже стан здоров’я людини залежить на 20% від спадковості, на 10% - від рівня розвитку медицини, на 20% - від стану довкілля, на 50% - від способу життя.

   В рамках україно-швейцарського проекту «Діємо для здоров’я» для внутрішньо переміщених осіб, що проживають на базі реабілітаційного центру с.Михайлівка Диканської громади, був проведений Диканською публічною бібліотекою спільно з мобільною командою відокремленого підрозділу Міжнародної гуманітарної організації INTERSOS інформаційний калейдоскоп «Бути здоровим – це наука».

   Що таке здоровий спосіб життя, як ми можемо нашкодити своєму організму, як не потрапити в оману спокус шкідливих звичок, нездорового харчування. Як регулювати рухову активність та фізичні навантаження. Про все це та інше розповіла присутнім бібліотекар Світлана Тютюнник. А психологиня Інна Рокотянська запропонувала різні вправи, щоб стабілізувати психологічний стан присутніх.

   По закінченню заходу всі мали змогу скористатися медичним обладнанням, яке Диканська публічна бібліотека отримала в рамках проекту «Діємо для здоров’я». Учасники заходу мали змогу за допомогою цифрового тонометра виміряти тиск, зважитися на вагах, походити по масажному килимку для стоп та визначити відсоток сатурації кисню в крові за допомогою пульсоксиметра.

   Бажаємо бути здоровими Вам і всім рідним!








Немає коментарів:

Дописати коментар